Årets Julefrokost

Sådan kan du forberede dig på at holde julefrokost

En julefrokost er som regel én af årets hyggeligste og sjoveste sammenkomster, men hvis det er dig, der skal være vært og har ansvaret, kan det også være en nervepirrende oplevelse. Her i artiklen kan du få nogle råd til, hvordan du forbereder dig på en julefrokost, så det også bliver sjovt for dig.

Mad, du kan forberede i god tid

Ved at planlægge i god til kan du også arrangere mad, du kan forberede i god tid. Så står du ikke med alting på én gang.

Hvis du ikke vælger at bestille mad udefra, og vil lave det hele selv, er det med at planlægge menuen ud fra dét. Vælg gerne en dessert, du kan lave et par dage forinden – det kan fx være islagkage eller noget, der kan holde sig i køleskabet eller fryseren.

Spred maden ud, så du ikke får for travlt, og se gerne efter opskrifter, der komplimenterer hinanden både i tid og smag.

Nemme drikkevarer

Det kan være fristende at gå hele vejen og lave de mest ekstravagante velkomstdrinks, men du behøver ikke holde et højt niveau hele aftenen. Giv dig selv en pause, når det kommer til drikkevarer, og bestil vin fra Gallovini eller andre vinsider.

Når du bestiller vin fra nettet, skal du ikke selv ud at se på forskellige flasker. Du kan få det hele leveret lige til døren, og du kan nemmere få et overblik over, hvilke vine fungerer til hvad.

Husk, at det altid er en god idé at have et alkoholfrit alternativ til din julefrokost. Der er jo nogen, der skal køre hjem!

Bevar overblikket

Det er vigtigt, at du bevarer overblikket i hele processen. Hvis du brænder dit lys i begge ender, vil du ikke kunne nyde selve julefrokosten, og alt dit hårde arbejde vil have tjen alle andre end dig selv.

Der er ingen skam i at kalde på hjælp, og det kan være en rigtig god idé at uddelegere forskellige opgaver. En sammenskuds-julefrokost kan være mindst lige så hyggelig, og det vil fjerne meget af presset fra dine skuldre.

Bevar overblikket så vidt som muligt og hold tungen lige i munden, så du kan få en god oplevelse. Ingen kan klare alt, og en julefrokost skal være sjov for alle parter. Tag en dyb indånding og vær ude i god tid med planlægning, så du er forberedt.